Om mig

Om mig

Att arbeta som fotograf med systemkameran är ett nytt steg inom mitt konstnärskap. Mitt bildintresse inspirerar till olika typer av uttryck och för mig är det allra viktigaste att nå betraktaren med bilderna.

Min konstresa började med min klassiska utbildning inom skulptur och bild i Florens i början 1980-talet. Jag arbetade med inspiration från de stora mästarna i marmor till skulpturer liksom hög- och lågrelief utifrån mina egna skisser. Särskilt den vita Carrara marmorn inspirerade mina konstverk.

Så började jag fotografera i svartvitt och gick den grundliga vägen med att framkalla mina egna bilder. Resan från skulptur till foto har inneburit nya konstnärliga perspektiv – bland annat från tredimensionellt till endimensionellt.

Därefter följde utbildning i konstvetenskap vid Stockholms universitet, konstskolan, krokikurser och kontinuerliga fotokurser. Och resan fortsätter än idag – jag är ständigt nyfiken på nästa utmaning.

Om Fourleaf Photo

Namnet Fourleaf,

fyrklöver, har en personlig koppling till min barndom, till sommarängens grönska och jakten på den sällsynta fyrklövern. Det var ett spännande äventyr att tillsammans med min mor leta i gröngräset och lyckan blev stor när man väl hittade en fyrklöver och fick önska sig något.

När jag växte upp tog jag reda på mer om fyrklövern. Den sägs nämligen ha både hälsobringande och magiska egenskaper. I perioder har klöverväxtens tredelade blad till och med varit en symbol för den heliga treenigheten.

Ingen vet säkert varför fyrklövern blivit en symbol för tur och lycka. Kanske hänger det ihop med att man ända sedan forntiden betraktat avvikande exemplar som ett varsel om att något särskilt är på gång, antingen bra eller dåligt. Lite oförklarlig magi helt enkelt.

Att få presentera internationella konferensdeltagare, CAiSE´15 (Conference om Advanced Information Systems Engineering) inom forskningens och kunskapens framsteg i dagens Informationssäkerhet av framstående lärare/forskare/professorer/ledare/föreläsare, det blev många emotionella ögonblicks bilder. Uppdragen har sed

an 2015 blivit fler. Finns att ta del av i min portfolio ”Event”

Som fotograf finns tankar som ” Tystnad – Tagning ” att få vara sin egen regissör med kamera är min resa inom konstnärskap, bild och redigering. Många gånger handlar det om platser och möten med människor som blir till en serie bilder.

????????????????????????????????????

Bild 3F3A8491